Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mussaka

  • hlavné chody
  • bosenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 77873x
Mussaka

Recept na zapečené hlavné jedlo z Balkánu.

vytlačiť recept Mussaka
recept Mussaka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička mletá sladká paprika
2 - 3 lyžíc olivový olej
250 ml vývar
2 ks baklažán
500 g zemiaky
1 lyžička mleté čierne korenie
500 g mleté mäso
1 miska biely jogurt
200 g paradajka
1 lyžica bylinky
1 lyžička soľ
2 ks cibula
1 štipka kypriaci prášok

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Olúpeme cibuľu a spolu s omytými paradajkami a baklažány nakrájame. Zeleninu opečieme spolu s mletým mäsom a korením. Na zmes z byliniek použijeme tymian, saturejka, šalvia, mätu a rozmarín. Pekáč vymažeme olejom a na dno poukladáme vrstvu mäsa so zeleninou, zemiaky a okoreníme bylinkami. Vrstvíme. Zalejeme vývarom a pečieme asi 35 minút. Vymiešame biely jogurt s tromi vajciami, múkou, soľou a pridáme kypriaci prášok. Mussaka zalejeme a prudko asi 10 minút zapečieme, až sa vytvorí kôrka. Mussaka podávame s kozími rohmi alebo uhorkou a bielym chlebom.

Komentáre k receptu Mussaka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty