Mussaka
- hlavné chody
- bosenská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 77873x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | mletá sladká paprika |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
250 ml | vývar |
2 ks | baklažán |
500 g | zemiaky |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
500 g | mleté mäso |
1 miska | biely jogurt |
200 g | paradajka |
1 lyžica | bylinky |
1 lyžička | soľ |
2 ks | cibula |
1 štipka | kypriaci prášok |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Olúpeme cibuľu a spolu s omytými paradajkami a baklažány nakrájame. Zeleninu opečieme spolu s mletým mäsom a korením. Na zmes z byliniek použijeme tymian, saturejka, šalvia, mätu a rozmarín. Pekáč vymažeme olejom a na dno poukladáme vrstvu mäsa so zeleninou, zemiaky a okoreníme bylinkami. Vrstvíme. Zalejeme vývarom a pečieme asi 35 minút. Vymiešame biely jogurt s tromi vajciami, múkou, soľou a pridáme kypriaci prášok. Mussaka zalejeme a prudko asi 10 minút zapečieme, až sa vytvorí kôrka. Mussaka podávame s kozími rohmi alebo uhorkou a bielym chlebom.