Musaka s hráškom
- hlavné chody
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 2464x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | paradajka |
800 g | zemiaky |
1 hrnek | hrasok |
1 ks | petržlen |
2 ks | paprika |
1 ks | Mrkva |
1 ks | cibula |
800 g | miešané mleté mäso |
1 ks | paradajkový pretlak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
saturejka | |
mletá sladká paprika | |
Rasco | |
podľa potreby: | |
voda | |
olej | |
zálievka: | |
1 ks | smotana |
2 ks | vajcia |
2 lyžice | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu, mrkvu, petržlen a paradajky nakrájame na kocky, papriky na prúžky a zemiaky na kolíky. Vo väčšom hrnci, ktorý je možné dať aj do rúry, speníme na rozpálenom oleji cibuľu, pridáme mrkvu, petržlen, paradajky a papriky. Po chvíli vmiešame mleté mäso, soľ, korenie, sladkú papriku, rascu a saturejka. Dusíme 5 minút, potom pridáme hrášok a zemiaky, povaríme a prilejeme paradajkový pretlak a dolejeme vodou tak, aby zemiaky boli úplne ponorené. Dusíme domäkka. Zmiešame si 2 lyžice múky, smotanu, 2 vajcia a zmesou zalejeme hrniec (alebo zapekacej nádobu) s musaka, dáme do rúry a pečieme, kým sa neutvoří kôrka. Musaka sa podáva ako hlavný chod, ktorý veľmi dobre zasýti.