Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Musaka s hráškom

  • hlavné chody
  • řecká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2464x
Musaka s hráškom

Cudzokrajné obed z mletého mäsa.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Musaka s hráškom
recept Musaka s hráškom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks paradajka
800 g zemiaky
1 hrnek hrasok
1 ks petržlen
2 ks paprika
1 ks Mrkva
1 ks cibula
800 g miešané mleté mäso
1 ks paradajkový pretlak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
saturejka
mletá sladká paprika
Rasco

podľa potreby:

voda
olej

zálievka:

1 ks smotana
2 ks vajcia
2 lyžice hladká múka

Postup prípravy receptu

Cibuľu, mrkvu, petržlen a paradajky nakrájame na kocky, papriky na prúžky a zemiaky na kolíky. Vo väčšom hrnci, ktorý je možné dať aj do rúry, speníme na rozpálenom oleji cibuľu, pridáme mrkvu, petržlen, paradajky a papriky. Po chvíli vmiešame mleté mäso, soľ, korenie, sladkú papriku, rascu a saturejka. Dusíme 5 minút, potom pridáme hrášok a zemiaky, povaríme a prilejeme paradajkový pretlak a dolejeme vodou tak, aby zemiaky boli úplne ponorené. Dusíme domäkka. Zmiešame si 2 lyžice múky, smotanu, 2 vajcia a zmesou zalejeme hrniec (alebo zapekacej nádobu) s musaka, dáme do rúry a pečieme, kým sa neutvoří kôrka. Musaka sa podáva ako hlavný chod, ktorý veľmi dobre zasýti.

Komentáre k receptu Musaka s hráškom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty