Musaka na grécky spôsob
- hlavné chody
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 26429x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | ryže |
slnečnicový olej | |
400 g | zemiaky |
kečup | |
50 g | huby v octe |
soľ | |
400 g | ovčie mäso |
250 g | paradajka |
Postup prípravy receptu
Ovčie mäso nakrájame na kocky. Miesto ovčieho môžeme použiť aj bravčové, ale pravá musaka je z baranieho. Mäso osolíme. Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky a orestujeme. Ryžu uvaríme domäkka. Ovčie vložíme do rozpáleného oleja a na miernom ohni kocky orestujeme. Ovčie zalejeme kečupom, pridáme zemiaky, ryžu, pokrájané paradajky a huby nakrájané nadrobno. Podľa chuti všetko osolíme, zalejeme vývarom a podusíme. Musaka na grécky spôsob podávame so strúhaným chrenom a pokvapkáme olivovým olejom.