Mrkvový biskupský chlebíček
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 6816x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | hladká múka |
4 ks | vajcia |
orechy alebo mandle | |
150 g | cukor múčka |
1 balíček | kandizované ovocie |
150 g | Mrkva |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Mrkva očistíme a nastrúhame najemno. Zvyšné žĺtky zmiešame s cukrom, mrkvou, múkou a vypracujeme cesto. Pridáme kandizované ovocie, nasekané orechy (všetko pridáme podľa chuti a možností). Opatrne vmiešame našľahaný sneh. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na biskupský chlebíček a vložíme do mierne vyhriatej rúry. Doba pečenia je cca 30 minút, ale je nutné prispôsobiť dobu pečenia svoje rúre. Mrkvový biskupský chlebíček je zdravšie verziou obľúbeného múčnika.