Mrkvový baránok
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 28080x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vajcia |
150 g | hrubá múka |
4 lyžice | tuk |
200 g | Mrkva |
100 g | cukor múčka |
100 g | polohrubá múka |
1 šálek | hrozienka |
3/4 balíčku | prášok do pečiva |
na ozdobu: | |
lentilky | |
podľa potreby: | |
mlieko | |
poleva: | |
2 balíčky | biela čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Mrkva očistíme a nastrúhame najemno. Do šalátovej misy dáme múky s práškom do pečiva a premiešame, potom cukor a opäť premiešame a nakoniec všetky zvyšné ingrediencie. Spojíme, as pomocou mlieka vytvoríme stredne husté cesto. Hrozienka môžeme a nemusíme pri príprave namáčať do vody alebo trochy rumu. Predhrejeme si rúru na stredný stupeň. Cesto vlejeme do vopred vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na baránka, priklopíme a pečieme necelú hodinu. Po dopečení môžeme formu s baránkom na chvíľu prikryť vo vode namočenú utierkou pre ľahšie vyklopenie. Po vychladnutí potrieme mrkvového baránka bielou polevou, oči a noštek vytvoríme pomocou lentiliek. Pre dokonalý výsledok pridáme mašľu a môžeme vyzerať koledníky.