Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mrkvový baránok

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28080x
Mrkvový baránok

Na Veľkú noc novinka. A bez veľkej práce.

vytlačiť recept Mrkvový baránok
recept Mrkvový baránok sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks vajcia
150 g hrubá múka
4 lyžice tuk
200 g Mrkva
100 g cukor múčka
100 g polohrubá múka
1 šálek hrozienka
3/4 balíčku prášok do pečiva

na ozdobu:

lentilky

podľa potreby:

mlieko

poleva:

2 balíčky biela čokoládová poleva

Postup prípravy receptu

Mrkva očistíme a nastrúhame najemno. Do šalátovej misy dáme múky s práškom do pečiva a premiešame, potom cukor a opäť premiešame a nakoniec všetky zvyšné ingrediencie. Spojíme, as pomocou mlieka vytvoríme stredne husté cesto. Hrozienka môžeme a nemusíme pri príprave namáčať do vody alebo trochy rumu. Predhrejeme si rúru na stredný stupeň. Cesto vlejeme do vopred vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na baránka, priklopíme a pečieme necelú hodinu. Po dopečení môžeme formu s baránkom na chvíľu prikryť vo vode namočenú utierkou pre ľahšie vyklopenie. Po vychladnutí potrieme mrkvového baránka bielou polevou, oči a noštek vytvoríme pomocou lentiliek. Pre dokonalý výsledok pridáme mašľu a môžeme vyzerať koledníky.

Komentáre k receptu Mrkvový baránok (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty