Mrkvová torta
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4192x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 g | kuracie šunka |
100 g | ementál |
1 balíček | lístkové cesto |
2 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
1 ks | cibula |
14 ks | menšia mrkva |
150 ml | smotana na šľahanie |
1 štipka | soľ |
120 g | balkánsky syr |
50 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Mrkva oškrabeme a dáme do osolenej vriacej vody na cca 5 minút. Mrkva zlejeme a necháme odkvapkať. Kuracie šunku opečieme (asi 1 minútu) na masle, pridáme cibuľu nakrájanú na krúžky a opekáme, až sklovita. Lístkové cesto vyvaľkáme na plát silný asi 3 mm a vyložíme ním koláčovú formu s priemerom 28 cm až k okrajom. Na cesto potom rozložíme cibuľovou zmes a všetko posypeme roztrieštenou balkánskym syrom. Smotanu rozšľaháme s vajciami, osolíme, okoreníme a vlejeme na koláč. Navrch ozdobne rozložíme mrkvu a posypeme nahrubo nastrúhaným ementál alebo iným podobným druhom syra. V rúre predhriatej na 200 ° C pečieme mrkvový tortu 35 - 40 minút. Slaný mrkvový koláč podávame ako chuťovku.