Mrkvová nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 141688x
Nátierky sú vhodným studeným predjedlom, ale aj chuťovku k večernému pohostenie. Vyskúšajte napríklad ľahkú mrkvovú nátierku.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | Mrkva |
1 ks | vajcia |
1 kelímok | nátierkové maslo |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
paprika (červená) | |
Mrkva | |
podľa chuti: | |
soľ | |
citrónová šťava | |
príloha: | |
biela veka |
Postup prípravy receptu
Vajíčko uvaríme natvrdo a nastrúhame alebo roztlačíme vidličkou. Mrkva oškrabeme a jemne nastrúhame. Vajíčko a mrkva rozmiešame s nátierkovým maslom, posolíme a pokvapkáme troškou šťavy z citróna. Nátierku dôkladne premiešame. Mrkvovú nátierku natierame na plátky bielej veky alebo iné biele pečivo. Zdobíme kúskom červenej papriky a zelenej petržlenovej vňate, nastrúhanú mrkvou alebo plátkom citróna.