Mrkvová nátierka 2
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 130075x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | Lučina |
4 ks | Mrkva |
3 lyžice | biely jogurt |
1 ks | citrón |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
pažítka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mrkvy očistíme, umyjeme a do misky je nastrúhame najemno. Pažítku preberieme, umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Z citróna vytlačíme šťavu. Do misky s mrkvou pridáme lúkach s jogurtom a pažítkou. Základ nátierky ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou podľa chuti. Mrkvovú nátierku dôkladne premiešame. Môžeme ju nechať vychladiť. Mrkvovú nátierku natierame na celozrnné pečivo alebo knackenbroty.