Mrkvová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 67980x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | kypriaci prášok |
1 hrsť | hrozienka |
1 balíček | vanilkový cukor |
150 ml | olej |
5 dkg | mleté alebo nasekané orechy |
150 ml | mlieko |
40 dkg | strúhaná mrkva |
20 dkg | cukor kryštál |
28 dkg | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie | |
poleva: | |
1 balíček | citrónová poleva |
Postup prípravy receptu
Mrkva očistíme a najemno nastrúhame. Hrozienka umyjeme. Múku, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok nasypeme do misy a premiešame, pridáme nastrúhanú mrkvu a namletej alebo nasekané orechy, prisypeme aj hrozienka. Potom dáme vajcia, olej a mlieko. Všetko zamiešame a vzniknuté cesto na mrkvovú buchtu nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Dáme piecť. Po upečení necháme mrkvovú buchtu vychladnúť a na záver potrieme buchtu citrónovou polevou. Necháme zatuhnout a nakrájame na kocky.