Mriežkový jablkový koláč
- múčniky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 69431x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | jablko |
cesto: | |
0,5 kg | hladká múka |
1 ks | vajcia |
1 kocka | tuk na pečenie |
20 dkg | cukor múčka |
1 balíček | kypriaci prášok |
1 ks | žĺtok |
na potření: | |
1 ks | bielok |
podľa potreby: | |
škoricový cukor |
Postup prípravy receptu
Múku a prášok do pečiva preosejeme. Pridáme vajcia a žĺtok, Zmäknutý tuk a vypracujeme hladké cesto. Kúsok cesta dáme stranou. Zvyšné cesto rozvaľkáme na plech, ktorý vopred vymažeme maslom. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame. Dáme ich na cesto a posypeme škoricovým cukrom. Z odloženého cesta urobíme valčeky a dáme kolmo na jablká. Jablkový koláč potrieme snehom z bielka a dáme piecť. Upečený mriežkový jablkový koláč necháme trochu vychladnúť a môžeme ho podávať.