Mriežkovaný koláč s ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 62976x
Záhradky sú plné drobného ovocia, tak toho využijeme a upečieme si dobrý koláč. Dneska upečiete a zajtra slupnete.
Recept na 1 porciu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | hladká múka |
120 ml | smotana na šľahanie |
20 g | cukor múčka |
soľ | |
100 g | maslo |
1 ks | žĺtok |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
1 ks | bielok |
náplň: | |
100 g | cukor múčka |
150 ml | smotana na šľahanie |
1 kocka | tvaroh |
1 balíček | vanilkový cukor |
náplň 1: | |
200 g | drobné ovocie (jahody, čerešne, maliny) |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame s cukrom a na doske spracujeme s maslom, smotanou, žĺtkom a štipkou soli. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a uložíme do chladničky na 30 minút odležať. Zo 2 / 3 cesta na doske doske vyvaľkáme plát (max. 30x20cm) a prenesieme ho na plech vymastený olejom. Kraje cesta trošku povytiahnite, aby plát získal vyššiu okraje. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme valčeky a na plátu vytvoríme mriežku. Cesto potrieme bielkom. Cesto na mriežkovaný koláč pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút na 180 ° C. Necháme celkom vychladnúť. Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Do plnky vmiešame vyšľahanú smotanu a rozdelíme ju do políčok medzi mriežkami. Na tvarohovú náplň rozdelíme umyté ovocie (jahody, maliny, ríbezle, egreše). Mriežkovaný koláč s ovocím vložíme do chladničky odležať. Najlepšie chutí až na druhý deň. Pred podávaním pocukrujeme.