Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mriežkovaný koláč s ovocím

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 62976x
Mriežkovaný koláč s ovocím

Záhradky sú plné drobného ovocia, tak toho využijeme a upečieme si dobrý koláč. Dneska upečiete a zajtra slupnete.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Mriežkovaný koláč s ovocím
recept Mriežkovaný koláč s ovocím sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

200 g hladká múka
120 ml smotana na šľahanie
20 g cukor múčka
soľ
100 g maslo
1 ks žĺtok

na ozdobu:

cukor múčka

na potření:

1 ks bielok

náplň:

100 g cukor múčka
150 ml smotana na šľahanie
1 kocka tvaroh
1 balíček vanilkový cukor

náplň 1:

200 g drobné ovocie (jahody, čerešne, maliny)

podľa potreby:

hladká múka

Postup prípravy receptu

Múku zmiešame s cukrom a na doske spracujeme s maslom, smotanou, žĺtkom a štipkou soli. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a uložíme do chladničky na 30 minút odležať. Zo 2 / 3 cesta na doske doske vyvaľkáme plát (max. 30x20cm) a prenesieme ho na plech vymastený olejom. Kraje cesta trošku povytiahnite, aby plát získal vyššiu okraje. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme valčeky a na plátu vytvoríme mriežku. Cesto potrieme bielkom. Cesto na mriežkovaný koláč pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút na 180 ° C. Necháme celkom vychladnúť. Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Do plnky vmiešame vyšľahanú smotanu a rozdelíme ju do políčok medzi mriežkami. Na tvarohovú náplň rozdelíme umyté ovocie (jahody, maliny, ríbezle, egreše). Mriežkovaný koláč s ovocím vložíme do chladničky odležať. Najlepšie chutí až na druhý deň. Pred podávaním pocukrujeme.

Komentáre k receptu Mriežkovaný koláč s ovocím (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty