Mrazený kokosový dezert
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24552x
Recept vznikol čisto náhodne - zmiešaním všetkého, čo bolo po ruke. A výsledok perfektný.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | kokosový pudingový prášok |
2 dl | mlieko |
3 kelímky | biely jogurt |
2 lyžice | cukor krupica |
2 balíčky | vanilkový cukor |
50 g | maslo |
2 hrste | strúhaný kokos |
2 kelímky | mäkký tvaroh |
6 lyžíc | sušené mlieko |
podľa potreby: | |
strúhaný kokos | |
cornflakes | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Na recept aj následné mrazenie použijeme guľatou formu na dezerty s odopínateľným okrajom. Na miešanie krému použijeme väčšiu misku. Premiešame tvaroh s jogurtom a vanilkovým cukrom. Uvaríme si hustý puding - z mlieka, kokosového prášku a krupicového cukru. Ešte teplý puding vmiešame k tvarohovému základu. Pridáme kokos a rozpustené maslo. Nakoniec zahustíme sušeným mliekom. Formu vysypeme cornflakes (vrstva asi 1,5 cm), pokvapkáme mliekom. Vlejeme tvarohovej-kokosový krém a znovu posypeme po celej ploche cornflakes a nakoniec trochou kokosu. Kokosový dezert vložíme do mrazničky a necháme dobre stuhnúť. Zmrazený kokosový dezert pred podávaním vyberieme aspoň na 10 - 20 minút z mrazničky, aby sa dal dobre nakrájať.