Mramorová mandľová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 2655x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
madle | |
25 dkg | cukor múčka |
100 g | olej |
100 g | vlažná voda |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
4 ks | vajcia |
30 dkg | polohrubá múka |
kakao |
Postup prípravy receptu
Rúru si predhrejeme na 180 ° C. Vymažeme Bábovkovú formu a vysypeme hrubou múkou. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtok od bielka. Bielok si dáme do menšej misky a vyšľaháme z neho sneh. Žĺtok si dáme do väčšej misky a vymiešame s cukrom. Potom pridáme vodu, olej, prášok do pečiva a polohrubú múku. Vyšlehaný sneh pridáme do väčšej misky so žĺtkom a ostatnými ingredienciami. Asi 3 / 4 cesta nalejeme do vymastenej Bábovkovú formy. Zvyšok cesta zafarbíme kakaom a pridáme mandle. Nakoniec kakaové cesto prilejeme k svetlému cestu. Mramorovú mandľovou bábovku dáme piecť na 45 minút do predhriatej rúry. Upečenú mramorovú mandľovou bábovku necháme trochu vychladnúť, vyklopíme, ocukrujeme a necháme vychladnúť úplne.