Mramorová babičkina bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69083x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vanilkový cukor |
3 lyžice | kakao |
1 ks | citrón |
200 g | cukor krupica |
200 g | maslo |
300 g | polohrubá múka |
mlieko | |
1 ks | prášok do pečiva |
4 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Maslo nakrájame na plátky a necháme zmäknúť. Citrón umyjeme a vytlačíme z neho šťavu. Formu na bábovku dôkladne vymažeme maslom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 170 ° C. Zmäknuté maslo vyšľaháme s krupicovými a vanilkovým cukrom. Zašľaháme vajcia, múku s kypriacim práškom, citrónovou šťavou a prípadne kôrou. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho trochou mlieka. Do pripravenej Bábovkovú formy nalejeme tak 2 / 3 cesta, zvyšok zmiešame s kakaom a dolejeme do formy. Bábovku pečieme približne 45 minút. Záleží na type rúry a formy. Vpíchnutím špajdle do cesta sa presvedčíme, či je bábovka hotová. Keď sa na špajľu cesto nelepí, je upečená. Po vybratí z rúry ju necháme krátko "vydýchnuť" a hneď vyklopíme. Mramorovú babičkinu bábovku pocukrujeme a môžeme podávať.