Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mraky

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 87240x
Mraky

Recept na zákusok, ktorý mizne veľmi rýchlo zo stola.

vytlačiť recept Mraky
recept Mraky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

15 dkg 100% tuk
3 dl voda
4 ks vajcia
1 štipka soľ
15 dkg hladká múka

krém:

8 - 9 lyžíc cukor kryštál
1/2 balíčku maslo
1/2 l mlieko
2 balíčky vanilkový puding
rum

na potření:

ríbezľová marmeláda
50 dkg čokoláda na varenie

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Tuk rozpustíme v uvedenom množstve vody a pridáme štipku soli. Akonáhle začne variť, zmiešame s múkou. Stiahneme z platne. Týmto návodom sme si pripravili odpaľované cesto. Po vychladnutí vmiešame vajce jedno po druhom. Vymažeme dva plechy a cesto na ne natrieme v tenkej vrstve. Prudko upečieme asi na 220 ° C. Bude stačiť 10 -15 minút. Pri pečení sa cesto začne dvíhať a robiť bubliny. Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame mlieko, cukor a puding a uvaríme. Do vychladnutého pudingu zašľaháme polku masla a rum podľa chuti. Na upečený plát cesta natierame pripravený pudingový krém, prikryjeme druhým plátom cesta. Potrieme džemom a pocákáme čokoládou. Mraky necháme vychladiť v chladničke aspoň 24 hodín a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Mraky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty