Morka na slivkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 41765x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | paradajkový pretlak |
2 ks | cibula |
100 ml | červené víno |
1 ks | veľká mrkva |
soľ | |
600 g | morčacie prsia |
korenie | |
1 ks | malá petržlen |
150 g | sušené slivky |
olej | |
príloha: | |
1 balíček | americké zemiaky |
Postup prípravy receptu
v kastróle rozpálime olej, opečieme mäso, ktoré potom vyberieme av tom istom tuku opražíme cibuľu nakrájanú na kocky do sklovita. Koreňovú zeleninu tiež opražíme a premiešame s pretlakom. Medzitým napaříme a vykôstkujeme slivky, vrátime mäso do panvice, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a zakryjeme pokrievkou. Hodinu dusíme. Prisypeme slivky, vlejeme víno a opäť dusíme kým mäso nebude úplne mäkké. Hotovú morku na slivkách podávame s americkými zem?k a posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.