Morčacie stehno v slanine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 136628x
Ďalší variant jedlá z báječného morčacieho mäsa. Slaninu kúpime nakrájanú na plátky.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
4 ks | morčacie údené stehno |
1 ks | cibula |
4 lyžice | olej |
mletý kmín | |
korenie na pečené mäso | |
soľ | |
200 g | anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Do zapekacej misy dáme olej. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Vložíme ju do misky. Stehná podľa potreby očistíme a ľahko osolíme. Zabalíme ich do plátkov anglickej slaniny, podľa chuti okoreníme, priklopíme vekom a dáme do rúry piecť na 170 ° C. Pečieme 45 minút. Potom odklopíte, prelejeme vypečenou šťavou a dopečieme, ako je slanina chrumkavá. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža a zeleninová obloha.