Morčacie špízy so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 11237x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | zemiaky varené v šupke |
grilovacie korenie | |
2 plátky | morčacie alebo kuracie prsia |
1/2 ks | zelená paprika |
1 ks | červená cibuľa |
marináda: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
korenie na kurča | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Naložíme do marinády vymiešaní z olivového oleja, soli, korenia a korenia na kurča. Necháme odležať najlepšie cez noc. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame na štvrtky alebo kolieska, papriku umyjeme a nakrájame na štvorčeky, cibuľu po očistenie nakrájame na mesiačiky alebo štvrtiny. Na špajle striedavo napichujeme kúsky mäsa a zeleniny. Z množstva vytvoríme 4 stredne veľké špízy. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a špízy na miernom ohni osmažíme zo všetkých strán, až sú zlatisté. Počas opekania posypeme grilovacím korením. Morčacie špízy so zeleninou podávame najlepšie s zemiakovou prílohou alebo kúskom pečiva.