Morčacie rezne v póre
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 129555x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | eidam |
1 ks | pór (veľký) |
75 g | maslo |
1 ks | cibule (veľká) |
2 ks | paradajka |
400 g | morčacie rezne |
podľa chuti: | |
drvená rasca | |
pažítka | |
mleté čierne korenie | |
pamajorán | |
2 lyžice | sójová omáčka |
soľ |
Postup prípravy receptu
Morčacie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme drvená rasca a pamajorán. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Pór očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. V panvici rozohrejeme maslo a morčacie rezne na ňom osmažíme. Potom ich vyberieme a uložíme do tepla. Do výpeku vsypeme cibuľu, ľahko zaprášime múkou, pridáme sójovú omáčku, podlejeme a povaríme. Do zapekacej misky narovnáme pripravené rezne, prilejeme omáčku, husto posypeme pórom nakrájaným na kolieska a cez každý rezeň položíme plátok syra a 2 - 3 kolieska paradajok. Morčacie rezne v póru zapekáme pod grilom a podávame najlepšie s americkými zemiakmi.