Morčacie rezance s pórom a šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 26121x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
500 g | morčacie prsia |
300 g | šampiňóny |
marináda: | |
0,5 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 lyžička | vegeta |
1 lyžička | grilovacie korenie |
1 lyžička | chilli korenie |
mleté biele korenie | |
olej |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso opláchneme a nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu z oleja a korenia. Vložíme do nej mäso a necháme odležať v chlade najlepšie do druhého dňa. Druhý deň očistíme pór a šampiňóny. Pór nakrájame na kolieska a šampiňóny na plátky. V panvici si rozpálime olej a pór so šampiňónmi krátko orestujeme. Pridáme morčacie rezance is marinádou a ešte krátko orestujeme, pridáme trošku vody a podusíme, kým všetko nie je mäkké. Morčacie rezančeky s pórom a šampiňónmi podávame s akokoľvek pripravenými zemiaky.