Morčacie ramienka s knedľou a kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 24213x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | morčacie ramienko |
podľa chuti: | |
cesnak | |
Rasco | |
soľ | |
podľa potreby: | |
sadlo | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Morčacie ramienka umyjeme a rozrežeme ku kosti ako by sme ich chceli vykostenie, ale kosť ponecháme. Osolíme a okmínujeme zo všetkých strán (iv rezu). Do remosky dáme trochu masti, necháme rozpustiť, pridáme trochu vody a vyskladáme ramienka. Pečieme asi 2 hodiny. Priebežne kontrolujeme a podlievame vodou, môžeme polievať aj ramienka, nebudú vyschnutá. Asi 20 minút pred dopečením potrieme ramienka prelisovaným cesnakom a necháme dopéct. Morčacie ramienka podávame s kapustou a houskovým knedľou.