Morčacie prsia v póre
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 55292x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1500 g | morčacie prsia |
4 ks | Mrkva |
250 ml | voda |
3 ks | pór |
mleté biele korenie | |
300 g | zeler |
soľ | |
120 g | anglická slanina |
na ozdobu: | |
snítek | petržlen |
snítek | rozmarín |
omáčka: | |
1 svazeček | petržlen |
1 lyžica | solamyl |
mleté biele korenie | |
soľ | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia potrieme soľou i korením. Póry očistíme a jeden rozoberieme a krátko povaríme v osolenej vode. Potom ho necháme dôkladne odkvapkať. Morčacie prsia striedavo obložíme pórom a plátky slaniny. Ostatné zeleninu očistíme a nakrájame na plátky. Morčacie mäso opatrne prenesieme do pekáča, obložíme okolo neho zeleninu a podlejeme vodou. Prikryté pečieme v predhriatej rúre asi 80 minút. Potom zložíme pokrievku a ešte 10 - 15 minút dopekáme kôrku. Upečené mäso vyberieme a Výpek precedíme. V smotane rozmiešame solamyl a omáčku zahustíme. Dochutíme ju soľou, korením a nadrobno nasekanú, prepláchnutú petržlenom. Mäso nakrájame na plátky a podávame na servírovacím podnose ozdobené zeleninou a jemne preliate omáčkou. Zvyšok omáčky podávame osobitne. Ku morčacím prsíčkům v póru servírujeme najlepšie opečené zemiaky a pokrm ozdobíme vetvičkou čerstvého rozmarínu a petržlenu.