Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie prsia v póre

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55292x
Morčacie prsia v póre

Morčacie prsia "obalená" v póru a slanine, navyše pečená na zelenine.

vytlačiť recept Morčacie prsia v póre
recept Morčacie prsia v póre
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1500 g morčacie prsia
4 ks Mrkva
250 ml voda
3 ks pór
mleté biele korenie
300 g zeler
soľ
120 g anglická slanina

na ozdobu:

snítek petržlen
snítek rozmarín

omáčka:

1 svazeček petržlen
1 lyžica solamyl
mleté biele korenie
soľ
1 kelímok smotana na šľahanie

Postup prípravy receptu

Morčacie prsia potrieme soľou i korením. Póry očistíme a jeden rozoberieme a krátko povaríme v osolenej vode. Potom ho necháme dôkladne odkvapkať. Morčacie prsia striedavo obložíme pórom a plátky slaniny. Ostatné zeleninu očistíme a nakrájame na plátky. Morčacie mäso opatrne prenesieme do pekáča, obložíme okolo neho zeleninu a podlejeme vodou. Prikryté pečieme v predhriatej rúre asi 80 minút. Potom zložíme pokrievku a ešte 10 - 15 minút dopekáme kôrku. Upečené mäso vyberieme a Výpek precedíme. V smotane rozmiešame solamyl a omáčku zahustíme. Dochutíme ju soľou, korením a nadrobno nasekanú, prepláchnutú petržlenom. Mäso nakrájame na plátky a podávame na servírovacím podnose ozdobené zeleninou a jemne preliate omáčkou. Zvyšok omáčky podávame osobitne. Ku morčacím prsíčkům v póru servírujeme najlepšie opečené zemiaky a pokrm ozdobíme vetvičkou čerstvého rozmarínu a petržlenu.

Komentáre k receptu Morčacie prsia v póre (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty