Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie prsia so šampiňónmi na víne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41532x
Morčacie prsia so šampiňónmi na víne

Plátky mäsa podusené na cibuľke, šampiňónoch a dochutené bielym vínom.

vytlačiť recept Morčacie prsia so šampiňónmi na víne
recept Morčacie prsia so šampiňónmi na víne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl biele víno
1 ks menšia cibuľa
300 g morčacie alebo kuracie prsia
olivový olej
1 konzerva sterilizované šampiňóny

na ozdobu:

smotanový biely jogurt
sušený, mrazený alebo čerstvý kôpor

podľa chuti:

mletá sladká paprika
kôpor
soľ

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa očistíme, osolíme a rozklepat. Opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji a vyberieme. Na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, scedené huby (malú plechovku), posypeme korením, mletou paprikou a podlejeme vodou. Krátko podusíme. Potom vrátime mäso a dusíme domäkka. Prisypeme trochu kôpru, prilejeme aj biele víno a ešte pár minút prehrievajú. Morčacie prsia so šampiňónmi na víne podávame so zemiakmi alebo ryžou. Vhodné sú aj hranolky, krokety apod Pred podávaním ozdobíme kopčekom bieleho jogurtu a posypeme kôprom.

Komentáre k receptu Morčacie prsia so šampiňónmi na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty