Morčacie prsia s hubami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 68965x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | olej |
600 g | morčacie prsia |
na ozdobu: | |
1 kelímok | biely jogurt |
1 svazeček | kučeravý petržlen |
omáčka: | |
2 lyžičky | drvená rasca |
4 lyžice | paradajkový pretlak |
1 ks | väčšie cibule |
250 ml | slepačia vývar |
3 strúčiky | cesnak |
250 g | čerstvé huby |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Rozpálime olej a morčacie plátky po oboch stranách opečieme. Vyberieme z výpeku, kam pridáme cesnak aj cibuľu a ľahko ich osmažíme. Potom pridáme huby aj rascu a krátko ich orestujeme. Podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou domäkka. Pred koncom dusenia pridáme pretlak, vrátime mäso a prehrejeme 10 minút. Jednotlivé porcie na tanieri polievame omáčkou z húb a bielym jogurtom zmiešaným s nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.