Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie prsia s cestovinami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 64587x
Morčacie prsia s cestovinami

Morčacie mäso nakladané v marináde z horčice. Doplníme o cestoviny a máme výborný obed, ku ktorému nepotrebujeme nič ďalšie.

vytlačiť recept Morčacie prsia s cestovinami
recept Morčacie prsia s cestovinami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 - 200 g cestoviny (vrtule)
200 - 250 g morčacie prsia

marináda:

2 - 4 lyžičiek kremžská horčica
2 lyžičky olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

na ozdobu:

konzervovaná alebo čerstvá zelenina

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Morčacie mäso podľa potreby očistíme, nakrájame na kocky a naložíme do marinády, ktorú pripravíme zmiešaním oleja, kremžské horčice, soli a korenia. Takto naložené mäso necháme uležať a nasať chuť asi 1 - 2 dni v chladničke. Vrtulky uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Varíme "al dente", scedíme a dáme stranou. Mäso orestujeme na teflónovej panvici, môžeme pridať ešte lyžičku oleja, keď sa mäso trochu "zatiahne", vmiešame pripravené cestoviny a osmažíme dozlatista, kým nie je mäso mäkké. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Morčacie s cestovinami podávame ihneď po príprave, prílohou je len čerstvá alebo nakladaná zelenina.

Komentáre k receptu Morčacie prsia s cestovinami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty