Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie prsia na zázvore s broskyňami

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23934x
Morčacie prsia na zázvore s broskyňami

Hlavný chod pre štyri osoby s vôňou broskýň a pikantnou chuťou zázvoru.

vytlačiť recept Morčacie prsia na zázvore s broskyňami
recept Morčacie prsia na zázvore s broskyňami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej
4 plátky morčacie prsia
solamyl
1 konzerva zavárané broskyne s nálevom
5-10 dkg eidam
mletý zázvor
soľ

príloha:

sušená bazalka
zemiaky
drvená rasca

Postup prípravy receptu

Morčacie mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, ľahko posypeme solamylom, ochutíme zázvorom a pokvapkáme olejom. Vytvorenú zmes dáme odležať aspoň na hodinu do chladničky. Morčacie mäso orestujeme na rozohriatej panvici dozlatista, môžeme priliať trochu vody a pod pokrievkou dusíme, kým nebude mäkké. Ku koncu pridáme niekoľko kúskov broskýň a necháme chvíľu na panvici spolu s mäsom, už bez pokrievky. Do pripravenej zapekacej miestami zalejeme dno šťavou z broskýň, striedavo naukladáme mäso a broskyne. Misu dáme do rozohriatej rúry a necháme asi 5 minút zapiecť, ku koncu zapekanie poukladáme do misy nahrubo nastrúhaný syr a dáme ho roztavenie do rúry. Ako príloha k krůtímu na zázvoru s broskyňami sú najvhodnejšie zemiaky. Ja používam sypané bazalkou, rascou a pečené v rúre, ktoré sú hotové počas restovanie mäsa - rúra tak je pripravená k zapekanie.

Komentáre k receptu Morčacie prsia na zázvore s broskyňami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty