Morčacie prsia na zázvore s broskyňami
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 23934x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej | |
4 plátky | morčacie prsia |
solamyl | |
1 konzerva | zavárané broskyne s nálevom |
5-10 dkg | eidam |
mletý zázvor | |
soľ | |
príloha: | |
sušená bazalka | |
zemiaky | |
drvená rasca |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, ľahko posypeme solamylom, ochutíme zázvorom a pokvapkáme olejom. Vytvorenú zmes dáme odležať aspoň na hodinu do chladničky. Morčacie mäso orestujeme na rozohriatej panvici dozlatista, môžeme priliať trochu vody a pod pokrievkou dusíme, kým nebude mäkké. Ku koncu pridáme niekoľko kúskov broskýň a necháme chvíľu na panvici spolu s mäsom, už bez pokrievky. Do pripravenej zapekacej miestami zalejeme dno šťavou z broskýň, striedavo naukladáme mäso a broskyne. Misu dáme do rozohriatej rúry a necháme asi 5 minút zapiecť, ku koncu zapekanie poukladáme do misy nahrubo nastrúhaný syr a dáme ho roztavenie do rúry. Ako príloha k krůtímu na zázvoru s broskyňami sú najvhodnejšie zemiaky. Ja používam sypané bazalkou, rascou a pečené v rúre, ktoré sú hotové počas restovanie mäsa - rúra tak je pripravená k zapekanie.