Morčacie medailóniky s kari a citrónom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 30664x
Morčacie mäso s karí a jemnú chuť citróna. Vynikajúci recept.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 ks | citrón |
1 kocka | zeleninový bujón |
2 ks | cibula |
500 g | morčacie mäso |
1 - 2 lyžičiek | karí korenie |
soľ | |
podľa chuti: | |
worcesterová omáčka | |
vegeta | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Citrón dôkladne umyjeme. Nastrúhame z neho na jemno kôru a vytlačíme šťavu. Morčacie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na medailónky, ktoré mierne naklepeme. Medailónky vložíme do vhodnej misy a pridáme olej, soľ, korenie, vegetu, worcesterskú omáčku, karí, citrónovú kôru a šťavu. Všetko premiešame a necháme asi 1 hodinu odpočinúť v chlade. Na panvicu zlejeme olej z misky s medailónky a necháme olej rozpáliť. Až potom pridáme medailónky, ktoré orestujeme po oboch stranách. Potom medailónky vyberieme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuľu nasekanej najemno dozlatista. Zaprášime múkou a zalejeme vodou. Vrátime mäso, pridáme masox a dusíme pod pokrievkou približne asi 30 minút za občasného premiešania. Podľa potreby podlejeme medailóniky s karí vodou a dochutíme soľou. Morčacie medailóniky s karí a citrónom podávame a dusenou ryžou alebo cestovinami.