Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie medailóniky s kari a citrónom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30664x
Morčacie medailóniky s kari a citrónom

Morčacie mäso s karí a jemnú chuť citróna. Vynikajúci recept.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Morčacie medailóniky s kari a citrónom
recept Morčacie medailóniky s kari a citrónom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
1 ks citrón
1 kocka zeleninový bujón
2 ks cibula
500 g morčacie mäso
1 - 2 lyžičiek karí korenie
soľ

podľa chuti:

worcesterová omáčka
vegeta

podľa potreby:

hladká múka
olej

Postup prípravy receptu

Citrón dôkladne umyjeme. Nastrúhame z neho na jemno kôru a vytlačíme šťavu. Morčacie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na medailónky, ktoré mierne naklepeme. Medailónky vložíme do vhodnej misy a pridáme olej, soľ, korenie, vegetu, worcesterskú omáčku, karí, citrónovú kôru a šťavu. Všetko premiešame a necháme asi 1 hodinu odpočinúť v chlade. Na panvicu zlejeme olej z misky s medailónky a necháme olej rozpáliť. Až potom pridáme medailónky, ktoré orestujeme po oboch stranách. Potom medailónky vyberieme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuľu nasekanej najemno dozlatista. Zaprášime múkou a zalejeme vodou. Vrátime mäso, pridáme masox a dusíme pod pokrievkou približne asi 30 minút za občasného premiešania. Podľa potreby podlejeme medailóniky s karí vodou a dochutíme soľou. Morčacie medailóniky s karí a citrónom podávame a dusenou ryžou alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Morčacie medailóniky s kari a citrónom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty