Morčacie mäso s vajcami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26511x
Ľahký a rýchlo pripravený pokrm, ktorý podávame s varenými zemiakmi alebo pečivom a čerstvou zeleninou.
Recept na 3 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
usekaná pažítka alebo petržlen | |
3 ks | vajcia |
1 ks | červená cibuľa |
3 strúčiky | cesnak |
300 g | morčacie prsia |
podľa chuti: | |
chilli korenie | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na veľmi malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Bylinky usekáme. Nakrájané mäso premiešame v mise so surovými vajciami, chilli korením, soľou a korením. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Potom pridáme mäso s vajciami a za stáleho miešania, všetko na miernom ohni, opekáme do zhustnutia. Nakoniec vmiešame usekané bylinky. Morčacie mäso s vajciami najlepšie chutí s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninou. Zmes môžeme podávať is pečivom alebo toast ochuteným cesnakom.