Morčacie mäso na póre
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 55433x
Morčacie mäso z prsičiek pripravujeme s pórom, zelenú kapiou a kešu oriešky. Jazmínová ryže ako ideálny príloha.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | kešu oriešky |
2 ks | bielok |
1 lyžička | mletý zázvor |
500 g | morčacie prsia |
1 ks | zelená kapie |
300 g | pór |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
chilli korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
4 porcie | jazmínová ryže |
zálievka: | |
1 lyžička | worcesterová omáčka |
2 lyžice | sójová omáčka |
1 lyžica | škrobová bozkáva |
1 lyžička | tekuté polievkové korenie |
1 dl | červené víno |
4 dl | vývar |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Papriku očistíme, zbavíme semien a nakrájame na malé kocky. Pór očistíme a nakrájame na rezance. Oriešky podľa potreby usekáme predkované. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Mäso premiešame s bielkami, soľou, zázvorom, cesnakom a chilli korením. Necháme pol hodiny rozležet. Zálievka: Do studeného vývaru vlejeme víno, worcestr, polievkové korenie a premiešame sa škrobovú múčkou. V hlbokej panvici a na rozpálenom oleji orestujeme mäso. Vmiešame papriku a pór. Akonáhle zelenina zmäkne, prelejeme zmes zálievkou a za stáleho miešania varíme ešte 2 - 3 minúty. Nakoniec vmiešame kešu oriešky. Morčacie zmes na póru podávame s jasmínovou ryžou a zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou.