Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie mäso na póre

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55433x
Morčacie mäso na póre

Morčacie mäso z prsičiek pripravujeme s pórom, zelenú kapiou a kešu oriešky. Jazmínová ryže ako ideálny príloha.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Morčacie mäso na póre
recept Morčacie mäso na póre
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť kešu oriešky
2 ks bielok
1 lyžička mletý zázvor
500 g morčacie prsia
1 ks zelená kapie
300 g pór
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ
chilli korenie

podľa potreby:

olej

príloha:

4 porcie jazmínová ryže

zálievka:

1 lyžička worcesterová omáčka
2 lyžice sójová omáčka
1 lyžica škrobová bozkáva
1 lyžička tekuté polievkové korenie
1 dl červené víno
4 dl vývar

Postup prípravy receptu

Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Papriku očistíme, zbavíme semien a nakrájame na malé kocky. Pór očistíme a nakrájame na rezance. Oriešky podľa potreby usekáme predkované. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Mäso premiešame s bielkami, soľou, zázvorom, cesnakom a chilli korením. Necháme pol hodiny rozležet. Zálievka: Do studeného vývaru vlejeme víno, worcestr, polievkové korenie a premiešame sa škrobovú múčkou. V hlbokej panvici a na rozpálenom oleji orestujeme mäso. Vmiešame papriku a pór. Akonáhle zelenina zmäkne, prelejeme zmes zálievkou a za stáleho miešania varíme ešte 2 - 3 minúty. Nakoniec vmiešame kešu oriešky. Morčacie zmes na póru podávame s jasmínovou ryžou a zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Morčacie mäso na póre (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty