Morčacie kúsky na brusniciach
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 6916x
Recept na morčacie medailóniky s jablkami a brusnicovou omáčkou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | brusnice |
400 g | morčacie prsia |
4 lyžice | maslo |
2 ks | jablko |
4 plátky | slanina |
50 ml | smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
steakové korenie | |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia očistíme a nakrájame cez vlákno na kúsky vo veľkosti medailónikov. Potom mäso potrieme olejom a posypeme steakovým korením. Jablká olúpeme, nakrájame na osminky a zbavíme jadrovníkov. Na horúcej panvici orestujeme slaninu dozlatista. Potom ju vyberieme, pridáme polovicu masla a jablká ktorá necháme skaramelizovať. Jablká vyberieme a spolu so slaninou uchováme na teple. Potom do panvice pridáme druhú polovicu masla, na ktorom morčacie mäso opečieme zo všetkých strán do ružova. Medailónky vyberieme a uchováme na teple. Do výpeku vmiešame brusnice a asi 3 minúty restujeme. Omáčku zriedime silným vývarom, zjemníme smotanou a krátko povaríme. Podľa potreby osolíme. Mäso, slaninu a jablká aranžujeme na nahriate taniere a podávame preliate brusnicovou omáčkou. Vhodnou prílohou sú opečené zemiaky alebo hranolky.