Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie kúsky na brusniciach

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4725x
Morčacie kúsky na brusniciach

Recept na morčacie medailóniky s jablkami a brusnicovou omáčkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Morčacie kúsky na brusniciach
recept Morčacie kúsky na brusniciach sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky slanina
50 ml smotana
2 lyžice brusnice
400 g morčacie prsia
4 lyžice maslo
2 ks jablko

podľa chuti:

steakové korenie
soľ

podľa potreby:

vývar

Postup prípravy receptu

Morčacie prsia očistíme a nakrájame cez vlákno na kúsky vo veľkosti medailónikov. Potom mäso potrieme olejom a posypeme steakovým korením. Jablká olúpeme, nakrájame na osminky a zbavíme jadrovníkov. Na horúcej panvici orestujeme slaninu dozlatista. Potom ju vyberieme, pridáme polovicu masla a jablká ktorá necháme skaramelizovať. Jablká vyberieme a spolu so slaninou uchováme na teple. Potom do panvice pridáme druhú polovicu masla, na ktorom morčacie mäso opečieme zo všetkých strán do ružova. Medailónky vyberieme a uchováme na teple. Do výpeku vmiešame brusnice a asi 3 minúty restujeme. Omáčku zriedime silným vývarom, zjemníme smotanou a krátko povaríme. Podľa potreby osolíme. Mäso, slaninu a jablká aranžujeme na nahriate taniere a podávame preliate brusnicovou omáčkou. Vhodnou prílohou sú opečené zemiaky alebo hranolky.

Komentáre k receptu Morčacie kúsky na brusniciach (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty