Morčacia zmes s paprikami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 127465x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | morčacie rezne |
1 ks | paprika (červená) |
pažítka | |
50 g | ľanové semienko |
1 ks | paprika (zelená) |
1 štipka | glutasol |
1 lyžica | máčaný škrob |
1 šálek | hydinový vývar |
1 ks | vajcia |
1 ks | paprika (oranžová) |
1 ks | paprika (žltá) |
4 lyžice | sadlo |
1 lyžička | zázvorový olej |
1 lyžica | víno Sao-sing |
1 lyžica | sójová omáčka |
2 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso podľa potreby očistíme, umyjeme a očistíme. Potom mäso nakrájame na rezance a zmiešame so škrobom, vajcom sójovou omáčkou a necháme v chlade odležať. Zatiaľ si očistíme a na prúžky pokrájame papriky. Odležanie mäso dáme do rozpáleného sadla, miešame a po chvíli pridáme ľanové semienko a papriky. Podlejeme vývarom, zmiernime oheň, dochutíme glutasolem, vínom, zázvorovým olejom a máčeným škrobom. Všetko dusíme domäkka. Na tanieri posypeme morčacie zmes s paprikami drobne sekaným cesnakom a pažítkou. Ihneď podávame.