Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacia roláda

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130063x
Morčacia roláda

Vynikajúci pokrm z morčacích pŕs na sviatočný obed.

vytlačiť recept Morčacia roláda
recept Morčacia roláda
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks morčacie prsia (vcelku)

náplň:

100 g šunka
100 g slanina
300 g bravčová pliecko
1 ks žemľa
2 ks vajcia
5 ks šampiňóny
1 svazeček petržlen
4 lyžice mlieko
olej
zázvor
50 g maslo

podľa chuti:

mleté biele korenie
muškátový kvet

Postup prípravy receptu

Morčacie prsia umyjeme, osušíme, upravíme na veľký plát a rozklepat. Okraje odrežeme a spolu s Bravčovú pliec pomelieme. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaříme a osmažíme na nej prúžky šunky a plátky očistených šampiňónov. Odstavíme z platne, pridáme zomleté mäso, jemne sekanou petržlen a žemľu namočenú v mlieku. Okoreníme, osolíme, vmiešame vajcia. Všetko dobre spojíme. Pripravený morčacie plát osolíme, potrieme hubovú hmotou, zavinieme do rolády a previažeme niťou. V pekáči rozohrejeme olej a roládu na ňom zo všetkých strán opečieme. Potom podlejeme trochou horúceho vývaru av rúre pečieme asi hodinu. Občas podlejeme a potrieme rozohriatym maslom. Zlatisto upečenú morčacie roládu vyberieme, Výpek zlejeme a zjemníme zvyšným maslom. Mäso podávame pokrájané na plátky a prelievame výpekom.

Komentáre k receptu Morčacia roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty