Morčacia polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 134990x
Pri príprave morky môžeme zužitkovať odrezky na polievku. Môžeme ale použiť aj morčacie mäso.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | cestoviny do polievky |
nové korenie | |
1/2 ks | zeler |
50 g | sterilizovaný hrášok |
1 ks | petržlen |
200 g | morčacie mäso |
1 ks | cibula |
50 g | sterilizovaná kukurica |
1 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
ligurček | |
soľ | |
bobkový list |
Postup prípravy receptu
Koreňovú zeleninu očistíme. Morčacie odrezky aj kosti alebo mäso ešte podľa potreby očistíme, umyjeme a pridáme spolu so zeleninou do hrnca. Všetko zalejeme vodou a spoločne dáme variť. Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a spolu s korením ju pridáme do základu polievky. Mäso a zeleninu varíme domäkka. Zatiaľ si uvaríme cestoviny. Potom polievku scedíme, kosti a korenie vyberieme, koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a spolu s mäsom vrátime do vývaru. Do polievky pridáme scedené kukuricu, hrášok (môžeme použiť aj mrazené), pokrájaný ligurček a uvarené scedené cestoviny (fragmentujú), krátko povaríme. Morčacie polievku podávame skôr teplú.