Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacia polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134990x
Morčacia polievka

Pri príprave morky môžeme zužitkovať odrezky na polievku. Môžeme ale použiť aj morčacie mäso.

vytlačiť recept Morčacia polievka
recept Morčacia polievka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g cestoviny do polievky
nové korenie
1/2 ks zeler
50 g sterilizovaný hrášok
1 ks petržlen
200 g morčacie mäso
1 ks cibula
50 g sterilizovaná kukurica
1 ks Mrkva

podľa chuti:

mleté čierne korenie
ligurček
soľ
bobkový list

Postup prípravy receptu

Koreňovú zeleninu očistíme. Morčacie odrezky aj kosti alebo mäso ešte podľa potreby očistíme, umyjeme a pridáme spolu so zeleninou do hrnca. Všetko zalejeme vodou a spoločne dáme variť. Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a spolu s korením ju pridáme do základu polievky. Mäso a zeleninu varíme domäkka. Zatiaľ si uvaríme cestoviny. Potom polievku scedíme, kosti a korenie vyberieme, koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a spolu s mäsom vrátime do vývaru. Do polievky pridáme scedené kukuricu, hrášok (môžeme použiť aj mrazené), pokrájaný ligurček a uvarené scedené cestoviny (fragmentujú), krátko povaríme. Morčacie polievku podávame skôr teplú.

Komentáre k receptu Morčacia polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty