Morčacia pečeň na víne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 57353x
Jednoduchý recept na prípravu pokrmu z morčacích pečene.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 dl | červené víno |
1 strúčik | cesnak |
500 g | morčacie pečeň |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
tmavá instantná zápražka | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Pečeň umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na oleji osmažíme cibuľku a cesnak. Vložíme pečeň a riadne orestujeme. Potom pečeň podlejeme vínom a trochou vývaru. Necháme dusiť domäkka. Nakoniec omáčku zahustíme tmavou instantné zápražkou a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Morčacia pečeň dusená na víne podávame s ryžou. Zdobíme bylinkami a čerstvou zeleninou.