Morčacia pečeň na korení
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24422x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | väčšie cibule |
500 g | morčacie pečeň |
soľ | |
1 lyžica | hladká múka |
1 lyžica | farebný korenie |
4 lyžice | olej |
500 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Korenie vložíme do mikroténového vrecka a rozdrvíme paličkou, používam vždy čerstvo drvený korenie, nie už kupovaný drvený. Pečeň opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a do zlatohneda orestujeme na rozohriatom oleji. Vložíme pečeň a zo všetkých strán je opečieme. Potom všetko posypeme drveným korením, dôkladne premiešame a potom prilejeme vodou. Za občasného premiešania dusíme pečeň asi 20 - 30 minút do zmäknutia. Múku rozmiešame v troche vody, osolíme a za stáleho miešania vlejeme k pečeni. Morčacie pečeň na pepři za občasného premiešania ešte 5 - 10 minút prevarte a prípadne dochutíme soľou. Ako prílohu odporúčam žemľové knedle.