Morčacia čína
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 80848x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 poháre | čínska omáčka (Maggi) |
1/2 ks | pór |
500 g | morčacie prsia |
3 hrste | mrazená zelenina (mrkva, zeler) |
1 hrsť | arašidy |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
grilovacie korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kúsky. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Na panvicu dáme olej, pridáme kúsky morčacieho mäsa a opekáme. Pór dôkladne umyjeme a nakrájame na jemné krúžky. Po 20-tich minútach pridáme k mäsu mrazenú zeleninu, pór a oriešky, dusíme asi 45 minút. Približne 10 minút pred koncom dusenia pridáme k mäsu hotové omáčky, aby sa dostatočne prehral. Počas varenia mäso občas premiešame, aby sa omáčka nepripaľoval. Morčacie čínu podávame s dusenou ryžou a čerstvým pórom.
Komentáre k receptu Morčacia čína (2 komentáre)
-
JASom
13.October 2016 15:45
"pridáme k mäsu hotové omáčky, aby sa dostatočne prehral. "? Aké omáčky? A kto sa má (pre)hrať?
-
katarina mulikova
06.May 2012 08:20
je to super recept najedla som sa no skovor moji psikovia lebo som len na sekundu oddysla na WC a uz som mala prazdny tanier ale bolo to aj tak vynikajuce :PP