Morčací steak s brusnicami na grile
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 24238x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | morčacie steak |
marináda: | |
3 lyžice | brusnicový džem |
1 lyžička | maslo |
1 lyžica | grilovacie korenie |
drvený korenie | |
2 lyžice | med |
1,5 lyžice | ocot balsamico |
Postup prípravy receptu
Rozpálime panvicu. Vložíme do nej brusnice, grilovacie korenie, korenie a ocot balzamico. Zmes sprudka zvaríme, až nám vznikne hustá marmeláda. Odstavíme a pridáme do nej med a menšie oriešok masla alebo lyžičku oleja. Marinádu dôkladne rozmiešame a necháme ju trochu vychladnúť. Morčacie steak nakrájame na plátky alebo klátiky. Vložíme ich do teplejšie marinády, dôkladne obalíme a necháme vychladnúť. Marináda nesmie byť príliš horúca, inak sa mäso zatiahne. Misku s mäsom zakryjeme a necháme asi 2 hodiny marinovať. Na rozpálený gril vložíme morčacie v brusniciach a grilujeme. Mäso častejšie obraciame, mohlo by sa nám pripáliť, vďaka medu a cukru. Morčacie v brusniciach na grile podávame s ľubovoľnou omáčkou a čerstvým pečivom.