Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčací šalát

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26975x
Morčací šalát

Šalát z morčacieho mäsa s karotkou a šalátovú uhorkou, ochutený chrenovou-smotanovou zálievkou, podávame s bielym pečivom.

vytlačiť recept Morčací šalát
recept Morčací šalát
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g karotka
150 g varené alebo dusené morčacie mäso
50 g šalátová uhorka

na ozdobu:

usekaná pažítka

podľa chuti:

soľ
cukor

zálievka:

100 ml ľahká kyslá smotana
1 lyžica biely jogurt
1 lyžička pomarančová šťava
2 lyžičky nakladaný chren
1 lyžička olivový olej

Postup prípravy receptu

Karotku olúpeme a nastrúhame nahrubo. Uhorku umyjeme a nakrájame na rezance. Studené uvarené alebo dusené mäso nakrájame na prúžky. Pripravíme si zálievku. Kyslú smotanu premiešame s jogurtom, olejom, chrenom a pomarančovou šťavou. Podľa chuti osolíme a prisladíme. V mise premiešame mäso, karotku a uhorku a všetko spojíme smotanovou zálievkou. Necháme 1 hodinu v chlade rozležet. Morčacie šalát podávame ozdobený usekanou pažítkou. Vhodnou prílohou je biele pečivo alebo hrianky.

Komentáre k receptu Morčací šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty