Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčací guláš s paradajkami a paprikami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 40672x
Morčací guláš s paradajkami a paprikami

Recept na chutný guláš z morčacieho mäsa.

vytlačiť recept Morčací guláš s paradajkami a paprikami
recept Morčací guláš s paradajkami a paprikami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 lyžíc sušený strúhaný chlieb
hladká múka
2 ks paradajka
2 ks bobkový list
800 g morčacie mäso
1 lyžica sadlo
2 ks paprika
2 ks veľká cibuľa
100 g slanina

podľa chuti:

soľ
mleté nové korenie
majorana
mletý korenie
cesnak
mletý kmín
feferónka
mletá sladká paprika
tymián

Postup prípravy receptu

Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a morčacie mäso na kocky. Slaninu vyškvaříme sa lyžicou sadla a necháme na nej speniť cibuľu. Zasypeme sladkou mletou paprikou, vložíme mäso a zo všetkých strán ho osmažíme. Okoreníme mletým kmínom, mletým čiernym korením, tymiánom a mletým novým korením, pridáme bobkový list a osolíme. Kto má rád ostrý guláš, môže pridať feferónky. Podlejeme horúcou vodou, priklopíme pokrievkou a dusíme 15 minút. Potom prisypeme strúhaný chleba, premiešame, podľa potreby dolejeme vodu a pridáme sparené, olúpané a nadrobno nakrájané paradajky. Opäť priklopíme a dusíme asi 15 minút domäkka. Ak je potreba, dohustíme múkou rozmiešanou v studenej vode. Pridáme jadrovníkov zbavené a na prúžky nakrájané papriky a krátko povaríme. Na záver morčacie guláš okoreníme majoránkou a prelisovaným cesnakom. Morčacie guláš s paradajkami a paprikami podávame s cestovinami, houskovým knedľou alebo s ryžou.

Komentáre k receptu Morčací guláš s paradajkami a paprikami (1 komentár)

  • Jozef 24.October 2015 23:03

    Ani sadlo, ani kmín a ani majorana, ale masť, rasca a majorán. Trochu spisovného slovenského jazyka nikdy nie je na škodu.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty