Morčací guláš s paradajkami a paprikami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 40672x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | sušený strúhaný chlieb |
hladká múka | |
2 ks | paradajka |
2 ks | bobkový list |
800 g | morčacie mäso |
1 lyžica | sadlo |
2 ks | paprika |
2 ks | veľká cibuľa |
100 g | slanina |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté nové korenie | |
majorana | |
mletý korenie | |
cesnak | |
mletý kmín | |
feferónka | |
mletá sladká paprika | |
tymián |
Postup prípravy receptu
Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a morčacie mäso na kocky. Slaninu vyškvaříme sa lyžicou sadla a necháme na nej speniť cibuľu. Zasypeme sladkou mletou paprikou, vložíme mäso a zo všetkých strán ho osmažíme. Okoreníme mletým kmínom, mletým čiernym korením, tymiánom a mletým novým korením, pridáme bobkový list a osolíme. Kto má rád ostrý guláš, môže pridať feferónky. Podlejeme horúcou vodou, priklopíme pokrievkou a dusíme 15 minút. Potom prisypeme strúhaný chleba, premiešame, podľa potreby dolejeme vodu a pridáme sparené, olúpané a nadrobno nakrájané paradajky. Opäť priklopíme a dusíme asi 15 minút domäkka. Ak je potreba, dohustíme múkou rozmiešanou v studenej vode. Pridáme jadrovníkov zbavené a na prúžky nakrájané papriky a krátko povaríme. Na záver morčacie guláš okoreníme majoránkou a prelisovaným cesnakom. Morčacie guláš s paradajkami a paprikami podávame s cestovinami, houskovým knedľou alebo s ryžou.
Komentáre k receptu Morčací guláš s paradajkami a paprikami (1 komentár)
-
Jozef
24.October 2015 23:03
Ani sadlo, ani kmín a ani majorana, ale masť, rasca a majorán. Trochu spisovného slovenského jazyka nikdy nie je na škodu.