Morčací guláš s hráškom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 30601x
Morčacie mäso je zdravé, mali by sme ho do jedálnička zaraďovať častejšie.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletá sladká paprika | |
2 - 3 lyžíc | kečup |
500 g | morčacie prsia |
2 - 3 lyžíc | strúhaný syr |
olej | |
1 konzerva | sterilizovaný hrášok |
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
1 - 2 lyžíc | hladká múka |
2 strúčiky | cesnak |
mletý kmín | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na menšie kocky, cibuľu jemne nasekáme, cesnak vymiešame. Na oleji speníme cibuľu, prihodíme nakrájané mäso a opečieme. Pridáme cesnak, podľa chuti 2 - 3 lyžice kečupu. Kto má rád, použije ostrý. Všetko ešte chvíľu restujeme. Potom pridáme rascu, papriku, opäť podľa chuti ostrou i sladkú. V prípade, že varíme deťom, použijeme len sladkú. Mäso zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vodu. Keď je mäso mäkké, pridáme do hrnca malú scedení plechovku hrášku a morčacie guláš s hráškom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, všetko povaríme a dochutíme. Morčacie guláš s hráškom podávame s ryžou. Porcie na tanieri zdobíme trochou strúhaného syra.