Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčací guláš s hráškom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30601x
Morčací guláš s hráškom

Morčacie mäso je zdravé, mali by sme ho do jedálnička zaraďovať častejšie.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Morčací guláš s hráškom
recept Morčací guláš s hráškom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mletá sladká paprika
2 - 3 lyžíc kečup
500 g morčacie prsia
2 - 3 lyžíc strúhaný syr
olej
1 konzerva sterilizovaný hrášok
1 ks cibula
mleté čierne korenie
1 - 2 lyžíc hladká múka
2 strúčiky cesnak
mletý kmín
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na menšie kocky, cibuľu jemne nasekáme, cesnak vymiešame. Na oleji speníme cibuľu, prihodíme nakrájané mäso a opečieme. Pridáme cesnak, podľa chuti 2 - 3 lyžice kečupu. Kto má rád, použije ostrý. Všetko ešte chvíľu restujeme. Potom pridáme rascu, papriku, opäť podľa chuti ostrou i sladkú. V prípade, že varíme deťom, použijeme len sladkú. Mäso zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vodu. Keď je mäso mäkké, pridáme do hrnca malú scedení plechovku hrášku a morčacie guláš s hráškom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, všetko povaríme a dochutíme. Morčacie guláš s hráškom podávame s ryžou. Porcie na tanieri zdobíme trochou strúhaného syra.

Komentáre k receptu Morčací guláš s hráškom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty