Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Moravský vrabec 1

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135010x
Moravský vrabec 1

Recept na klasiku moravskej kuchyne.

vytlačiť recept Moravský vrabec 1
recept Moravský vrabec 1 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 g bravčová pliecko
500 g voda
1 ks väčšie cibule
750 g bravčový bok
5 strúčikov cesnak
25 g hladká múka

podľa chuti:

soľ
Rasco

Postup prípravy receptu

Cesnak a cibuľu olúpeme. Cesnak nasekáme najemno, cibuľu nahrubo. Bôčik a pliecko opláchneme a nakrájame na kocky. Mäso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, prilejeme časť vody a vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C. Počas pečenia mäso obraciame, prelievame vypečenou šťavou a podlievame vodou. Mäso pečieme dozlatista. Mäso dozlata opečené vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprášime je múkou, zalejeme vodou a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 20 minút. Šťavu precedíme na upečené mäso a ešte spoločne krátku dobu prevarte. Moravskej vrabca podávame s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Moravský vrabec 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty