Moravský kurací rezeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 131314x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 strúčiky | cesnak |
500 g | kuracie prsia |
100 ml | smotana na varenie |
100 ml | červené víno |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
kečup | |
bazalka | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, naklepeme a okraje narežeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Opečená prsia vyberieme, do výpeku vmiešame prelisovaný cesnak, kečup, orestujeme a zalejeme vínom. Pridáme ešte nasekanú bazalku, podusíme, zalejeme smotanou, dochutíme a prehrejeme s rezne. Moravský kurací rezeň podávame s ryžou alebo zemiakmi.