Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Moravský Brabec na cesnaku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133544x
Moravský Brabec na cesnaku

Recept na obmenu českej klasiky.

vytlačiť recept Moravský Brabec na cesnaku
recept Moravský Brabec na cesnaku sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 palička cesnak
1 pohár jemný kečup
olej
5 ks cibula

podľa chuti:

mletá sladká paprika
soľ
1 kg bravčové mäso
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Bravčové mäso podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Potom je nakrájame na kocky. Tie okoreníme, osolíme a rozprestrieme do pekáča. Bravčové posypeme sladkou paprikou. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cesnak prelisujeme, cibuľu nakrájame na kolieska. Kocky mäsa "posypeme" cesnakom, kolieskami cibule a všetko prelejeme veľkým jemným kečupom. Nakoniec všetko zalejeme trochou vody, ale tak, aby všetko úplne neplavalo. Mäso vložíme do predhriatej rúry a zvoľna pečieme domäkka. Potom Brabca na cesnaku odkryjeme a šťavu necháme vypéct do požadovanej konzistencie. Moravského Brabca na cesnaku podávame sa so sladkokyselým studeným kapustou a houskovým knedľou. Na moravského Brabca môžeme použiť akýkoľvek druh mäsa: morčacie, kuracie, hovädzie, jahňacie. Potom je ale iný čas prípravy jedla.

Komentáre k receptu Moravský Brabec na cesnaku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty