Moravský Brabec na cesnaku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 133544x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 palička | cesnak |
1 pohár | jemný kečup |
olej | |
5 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
1 kg | bravčové mäso |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso podľa potreby očistíme, umyjeme a osušíme. Potom je nakrájame na kocky. Tie okoreníme, osolíme a rozprestrieme do pekáča. Bravčové posypeme sladkou paprikou. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cesnak prelisujeme, cibuľu nakrájame na kolieska. Kocky mäsa "posypeme" cesnakom, kolieskami cibule a všetko prelejeme veľkým jemným kečupom. Nakoniec všetko zalejeme trochou vody, ale tak, aby všetko úplne neplavalo. Mäso vložíme do predhriatej rúry a zvoľna pečieme domäkka. Potom Brabca na cesnaku odkryjeme a šťavu necháme vypéct do požadovanej konzistencie. Moravského Brabca na cesnaku podávame sa so sladkokyselým studeným kapustou a houskovým knedľou. Na moravského Brabca môžeme použiť akýkoľvek druh mäsa: morčacie, kuracie, hovädzie, jahňacie. Potom je ale iný čas prípravy jedla.