Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Moravské kysnuté koláče

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 159119x
Moravské kysnuté koláče

Kysnuté koláče, ktoré môžete plniť všetkým, čo máte radi. U nás vyhrávajú lekvár a marmeláda.

vytlačiť recept Moravské kysnuté koláče
recept Moravské kysnuté koláče sa mi páči
(Recept sa páči celkom 21x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

žĺtok na potretie

cesto:

500 g polohrubá múka
250 ml mlieko
soľ
2 ks žĺtok
citrónová kôra
3O g droždie
100 g maslo
1 balíček vanilkový cukor
80 g cukor krupica

náplň:

podľa chuti lekvár, tvaroh, orechy, marmeláda

Postup prípravy receptu

Z 0,5 dl vlažného mlieka, lyžičky cukru a rozdrobený droždia necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, štipkou osolíme, pridáme citrónovú kôru, cukor, vanilkový cukor, kvások, a ohriatej mlieko. Zmiešame žĺtky s tekutým maslom a tým celé cesto zarobíme. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Tvarujeme koláče, ktoré kladieme na predhriatej plechy a ešte necháme kysnúť. Potom potrieme žĺtkom, naplníme plnkou podľa chuti a možností a pečieme. Teplota by mala byť okolo 170 ° C a koláče by nemali príliš stmavnúť.

Komentáre k receptu Moravské kysnuté koláče (1 komentár)

  • Majka 14.May 2011 14:10

    Tesim sa, ze som konecne prisla k tomuto receptu. Dakujem, su vyborne, nikdy neostanu 2 dni.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt