Moka bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 59110x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 lyžíc | vaječný likér |
5 lyžíc | mlieko |
375 g | hrubá múka |
375 g | maslo alebo rastlinný tuk |
6 ks | vajcia |
2 lyžice | instantná káva |
1 ks | prášok do pečiva |
375 g | cukor |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
strúhanka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Kávu rozpustíme v 4 lyžiciach horúcej vody. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Tuk s cukrom ušľaháme do peny a postupne zašleháváme žĺtky, mlieko, vaječný koňak a kávu. Múku s kypriacim práškom vmiešame do krému a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cestom naplníme vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Moka bábovku pečieme na 180 ° C približne 1 hodinu. Po upečení vyklopíme moka bábovku na mriežku a necháme vychladnúť. Potom už len moka bábovku nakrájame a podávame.