Moja orechová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 23860x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vanilkový cukor |
10 lyžíc | silná čierna káva |
6 ks | vajcia |
35 dkg | cukor krupica |
25 dkg | polohrubá múka |
15 dkg | mleté vlašské orechy |
1 štipka | prášok do pečiva |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme bielky od žĺtkov. Tortovú formu vymastíme a vysypeme. Z bielkov ušľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Za stáleho šľahania pridáme po lyžičkách studenú uvarenú kávu, sneh z bielkov, múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto nalejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme zvoľna asi hodinu. Upečený orechový korpus vyberieme z formy a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutý korpus rozkrojíme a plníme ľubovoľným krémom. Orechový tortu zdobíme podľa príležitosti a fantázie. Ozdobený orechový tortu dáme do chladu stuhnúť. Potom môžeme oslavovať.