Mlynárske kotlety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 132342x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | bravčové kotlety |
1 palička | cesnak |
500 ml | mlieko |
soľ | |
na obalenie: | |
tymián | |
polohrubá múka | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Kotlety podľa potreby očistíme, umyjeme, osušíme a naklepeme. Mäso veľa potrieme cesnakom so soľou, zalejeme mliekom a necháme prikryté 24 hodín odležať. Druhý deň je osušíme, obalíme v polohrubej múke zmiešanej s paprikou a tymianom a pečieme na rozpálenej panvici 2 minúty z každej strany. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.