Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mliečná špongiová torta

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25093x
Mliečná špongiová torta

Vylepšený recept na piškótový tortu s ovocím.

vytlačiť recept Mliečná špongiová torta
recept Mliečná špongiová torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček väčšie piškóty

krém:

1 kelímok mäkký tvaroh
50 g maslo
1 kelímok kyslá smotana
1 kelímok cottage bez príchuti
1 kelímok biely jogurt
sušená pomarančová kôra
citrónová šťava
3 balíčky vanilkový cukor

na ozdobu:

marcipánovej Hviezdičky

podľa potreby:

čerstvé alebo zavárané broskyne
maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Tortovú formu vymažeme maslom a poukladáme piškóty (2 - 3 vrstvy na seba). Pokvapkáme ovocnou šťavou (treba z kompótu) alebo rumom. V miske premiešame jogurt s tvarohom, kyslou smotanou a nakoniec vmiešame cottage. Pridáme vanilkové cukry, citrónovú šťavu asi zo štvrťky citróna a sušenú pomarančovú kôru. Mliečny krém "zahustíme" rozpusteným a trochu zchladlým maslom. Ovocie umyjeme a nakrájame. Ak použijeme zavárané broskyne (alebo iný druh), šťavu zlejeme a rozkrájame na rezance. Na piškóty vlejeme všetok krém, pokladieme ovocím a vrstvou piškót. Dozdobíme farebnými kytičkami alebo iný zdobením. Mliečny špongiovité dort necháme zatuhnout v chladničke. Mliečny špongiovité dort nakrájame na porcie a vychladnutý podávame. Je vhodný aj na oslavy.

Komentáre k receptu Mliečná špongiová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty