Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mletý bravčový rezeň v cestíčku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 33340x
Mletý bravčový rezeň v cestíčku

Vyprážaný bravčový rezeň z mletého mäsa v syrovom cestíčku.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Mletý bravčový rezeň v cestíčku
recept Mletý bravčový rezeň v cestíčku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl mlieko
250 g mleté bravčové mäso
1 ks žemľa
1 ks vajcia

cestíčko:

100 g eidam
5 lyžíc polohrubá múka
2 ks vajcia

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Žemľu nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Necháme asi 20 minút vsiaknuť. Potom žemľu vytlačíme a spolu s mletým mäsom, soľou a korením rozmixujeme na hladkú hmotu. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle na rezance, zmiešame so surovými vajcami a múkou. Mäsovú zmes mokrými rukami tvarujeme do placiek, asi 1 cm vysokých, na ktoré z oboch strán pokladieme syrové cestíčko a veľmi pozvoľna smažíme na oleji dozlatista. Mleté bravčové rezne vyprážané v syrovom cestíčku podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Mletý bravčový rezeň v cestíčku (2 komentáre)

  • Gabika 05.February 2012 07:08

    Náš dnešný obed!!! Vyskúšame

  • Opena01 29.March 2011 10:24

    mnam super doporucujem!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt