Mleté mäso na grile
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66194x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 dl | voda |
1 ks | vajcia |
1 ks | cuketa |
2 - 3 ks | červená paprika |
1/2 kg | mleté mäso (zmes) |
podľa chuti: | |
majorana | |
bulharské korenie | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, bulharské korenie (alebo čubricou) a vodu. Ďalej vajcia a podľa potreby hladkú múku. Dobre premiešame. Cuketu ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a odstránime dužinu s jadierkami. Loupacím nožom si pripravíme dlhší pásky - prúžky cukety (do nich budeme striedavo baliť guličky z mletého mäsa), časť cukety si nakrájame na väčšie kúsky (tie budeme napichovať na špíz). Červenú sladkú papriku si očistíme a nakrájame na kúsky. Na špajle si odrežeme špičku a postupne na ne napichujeme cuketu, ďalej striedavo guličku mletého mäsa prekladané prúžkom cukety a červenú papriku, zakončíme znova kúskom cukety. Špízy grilujeme na rošte na dobre rozpálenom drevenom uhlí asi 15 - 20 minút. Vhodné sú podávané s dobrým pečivom, zeleninou, dresingy podľa chuti. Chutia is pivom alebo s červeným vínom.