Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mleté mäso na grile

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66194x
Mleté mäso na grile

Mleté mäso a cuketa - vhodná kombinácia na pikantné špízy, ktoré pripravujeme na grile.

vytlačiť recept Mleté mäso na grile
recept Mleté mäso na grile sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 dl voda
1 ks vajcia
1 ks cuketa
2 - 3 ks červená paprika
1/2 kg mleté mäso (zmes)

podľa chuti:

majorana
bulharské korenie
soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, bulharské korenie (alebo čubricou) a vodu. Ďalej vajcia a podľa potreby hladkú múku. Dobre premiešame. Cuketu ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a odstránime dužinu s jadierkami. Loupacím nožom si pripravíme dlhší pásky - prúžky cukety (do nich budeme striedavo baliť guličky z mletého mäsa), časť cukety si nakrájame na väčšie kúsky (tie budeme napichovať na špíz). Červenú sladkú papriku si očistíme a nakrájame na kúsky. Na špajle si odrežeme špičku a postupne na ne napichujeme cuketu, ďalej striedavo guličku mletého mäsa prekladané prúžkom cukety a červenú papriku, zakončíme znova kúskom cukety. Špízy grilujeme na rošte na dobre rozpálenom drevenom uhlí asi 15 - 20 minút. Vhodné sú podávané s dobrým pečivom, zeleninou, dresingy podľa chuti. Chutia is pivom alebo s červeným vínom.

Komentáre k receptu Mleté mäso na grile (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty